Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

275 resultaten
Gekozen filter(s):

Middelengebruik door studenten in het hoger onderwijs

Visietekst, Algemeen

Deze tekst geeft aan hoe VAD naar middelengebruik door studenten hoger onderwijs kijkt. Het is meteen ook een roadmap: waar willen we de komende jaren voor studenten hoger onderwijs aan werken?

Lees meer ›

Nieuwe gezichten op VAD

Algemeen

Zes nieuwe gezichten om precies te zijn. In dit artikel kom je meer te weten over de vroegere (werk)ervaringen en de huidige functie van onze nieuwe collega’s.

Lees meer ›

Zelfzorgcampagne #Leefzonderfilter is terug: hoe gaat het écht met jou?

Voorstelling projecten en initiatieven

Wegens succes herhaald. Populaire social influencers Jamie-Lee Six en Fabian Feyaerts zullen deze keer als gezicht van de campagne regelmatig een post of story op hun sociale media plaatsen.

Lees meer ›

“Mannen die aan chemsex doen vinden hun weg niet in de hulpverlening.”

Congresbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

VAD en Sensoa starten in 2019 met een project rond chemsex en hulpverlening. In een interview met Mark Sergeant en Daniel Sikora van Sensoa gaan we dieper in het fenomeen.

Lees meer ›

Memorandum toont grote bezorgdheid over gokken en gokproblemen

Visietekst

VAD, CAD Limburg en de Gezinsbond werkten een gezamelijke visie uit op basis van hun gedeelde bezorgdheid over gokken en gokproblemen.

Lees meer ›

Veilig feesten : tips voor organisatoren

Materiaalbespreking

De plooifolder ‘Veilig feesten: tips voor organisatoren’ bevat tips die een organisator kan toepassen op zijn uitgaanslocatie om zorg te dragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn bezoekers.

Lees meer ›