Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

303 resultaten
Gekozen filter(s):

Uitgaan in Vlaanderen: minder druggebruik, meer gezond verstand

Onderzoeksbespreking

In 2018 voerde VAD voor de 7de keer een enquête over alcohol- en druggebruik uit bij bijna 700 bezoekers van clubs, dance-events en festivals. Lees de belangrijkste conclusies in dit artikel.

Lees meer ›

Langer genieten en alcohol

Praktijkvoorbeeld

Diane (61 jaar) en Jos (62 jaar) zijn beiden recent gepensioneerd en getuigen over de betekenis van alcohol in hun leven.

Lees meer ›

Prestatiebevorderende middelen op het werk, in de sport en in de gevangenis

Onderzoeksbespreking

​Prestatiebevorderende middelen worden gebruikt om fysieke en cognitieve prestaties te bevorderen. Terwijl deze middelen vooral beperkt bleven tot de sportsector, worden ze vandaag algemener gebruikt.

Lees meer ›

De DrugLijn geeft advies aan ouders van studenten

Persbericht

Bij de start van de studententijd stellen ouders zich vaak vragen over alcohol en andere drugs. Zij kunnen nu terecht op oudersvanstudenten.druglijn.be.

Lees meer ›

Wat zegt de wet over cannabis?

Algemeen, Beleidsnieuws

In dit artikel staan we stil bij de verschillende wetten die de productie, de verkoop, het bezit en het gebruik van cannabis reguleren in België.

Lees meer ›

Vlucht naar Avatar. In de klas bij juf Marie

Materiaalbespreking, Praktijkvoorbeeld

Met Vlucht naar Avatar werken leerkrachten uit de derde graad lager onderwijs rond het thema gamen in de klas. Juf Marie van de Reuzenpoort in Borgerhout deelt haar ervaring met dit lespakket.

Lees meer ›