Artikels

Deze artikels bundelen nieuws uit het werkveld, verslagen van studiedagen en onderzoeken, preventie-initiatieven van VAD en andere spelers in de sector, beleidsnieuws, opiniestukken, enzovoort. De meest recente artikels staan bovenaan, met de filter of zoekfunctie kan je de artikels terugvinden die voor jou relevant zijn.

Schrijf je in voor één of meerdere van onze drie nieuwsbrieven.
Zo weet je wanneer nieuwe, voor jou relevante artikels verschijnen.

56 resultaten
Gekozen filter(s): Jongeren

Uitgaan in Vlaanderen: minder druggebruik, meer gezond verstand

Onderzoeksbespreking

In 2018 voerde VAD voor de 7de keer een enquête over alcohol- en druggebruik uit bij bijna 700 bezoekers van clubs, dance-events en festivals. Lees de belangrijkste conclusies in dit artikel.

Lees meer ›

Never waste a great party: campagnebeelden op maat van de uitgaanssector

Materiaalbespreking

Deze campagne bundelde vorig jaar al Engelstalige partytips voor feestvierders. Nu zijn de ontwerpen voor affiches, zeildoekbanners en Facebook-afbeeldingen ook beschikbaar in het Nederlands.

Lees meer ›

‘Never waste a great party’ krijgt drie nieuwe campagnebeelden

Materiaalbespreking, Voorstelling projecten en initiatieven

De reeks campagnebeelden voor het uitgaansleven is uitgebreid met drie nieuwe boodschappen over roken, ongewenste intimiteiten en openlijk druggebruik.

Lees meer ›

Als minder jongeren alcohol drinken dan is dat omdat ze dit willen

Congresbespreking, Onderzoeksbespreking

Het is een internationale trend: het alcoholgebruik bij jongeren daalt. Welke oorzaken zien onderzoekers voor dit fenomeen? En wat impliceert dit voor beleid, preventie en publieke opinie?

Lees meer ›

Ikorganiseer.be: een nieuwe website voor organisatoren van muziekevenementen

Materiaalbespreking

Deze site van Formaat is dé plek waar je als organisator een bundeling van betrouwbare en kwalitatieve informatie kan vinden. Er is ook aandacht voor alcohol- en drugpreventie.

Lees meer ›

Praten over alcohol, drugs en gamen in de jeugdhulpverlening

Materiaalbespreking

De inspiratiebox ‘Praten over alcohol, drugs en gamen’ wil jeugdhulpverleners ondersteunen met concrete gespreksmethodieken voor jongeren.

Lees meer ›